Zwakke beginfase nekt FC Zutphen waardoor met 4-0 wordt verloren bij Go Ahead Kampen

FC Zutphen heeft, net als in de enkele maanden geleden gespeelde thuiswedstrijd, afgelopen zaterdag met 4-0 verloren in Kampen bij Go Ahead. Een zwakke beginfase nekte het team. Binnen 12 minuten stond men op een 2-0 achterstand en dat is FC Zutphen niet meer te boven gekomen. Gelukkig verloor concurrent Vroomshoopse boys eveneens, waardoor de achterstand 2 punten bleef. Komende zaterdag zal het in de thuiswedstrijd tegen Nunspeet moeten gebeuren.

FC Zutphen had in de beginfase het initiatief, en had pech dat Joost van Vliet een goede mogelijkheid onbenut liet na een goede voorzet. Hij maaide over de bal heen. Bij de eerste de beste aanval na 6 minuten van Go Ahead ging het al mis. Een verkeerd getimede bal bij de Zutphenaren achterin zorgde er voor dat Wilbert Wessels alleen op doelman Sangers kan af stevenen. De middenvelder van de gastheren was deze middag in uitstekende vorm want hij benutte deze kans feilloos, waardoor hij de eerste van zijn drie doelpunten liet aantekenen, 1-0.

Openingsgoal

Nauwelijks van de schrik bekomen was het opnieuw Wilbert Wessels die binnen 5 minuten na zijn openingsgoal zijn directe tegenstander eenvoudig af troefde en de 2-0 binnen schoot.  FC Zutphen probeerde daarna terug te komen, en met enig geluk had men in de eerste helft de aansluitingstreffer kunnen maken. Maar geluk ontbeert meestal een ploeg die onderaan staat.  Een paar goede acties van Rik Vlutters stichtte gevaar in de niet al te zeker opererende defensie van de gastheren, maar deze bleven zonder resultaat. Even later had Sebastian van Laar pech dat zijn goed genomen vrije trap op de kruising belandde. En een goede actie van Thomas Nijkamp bracht hem alleen voor doelman Noordman, maar deze pareerde uitstekend.

Vlak voor rust had Roy Visscher pech dat zijn schot net over het doel belandde. Na de rust behield FC Zutphen het initiatief, en Joost van Vliet zag zijn inzet net over gaan, na een goede aanval. De thuisploeg loerde op de counter via de snelle spitsen, maar achterin bij de Zutphenaren hield de verdediging onder leiding van de goed spelende Sebastian van Laar voorlopig de tent dicht.

In de laatste 20 minuten speelde FC Zutphen alles of niets. Het werd helaas niets. Want in de 72e minuut viel de beslissing. Invaller Nico Veldman zorgde met een razendsnelle uitval, waar de Zutphen verdediging geen antwoord op had voor de 3-0.  Even later had Rik Vlutters moeten scoren, maar zijn schot belandde over het doel.

Vrije trap

In de 76e minuut werden Mehmet Arslan en Tarkan Polat ingebracht voor Niek Bakkerweerd en Muhammed Kaya.  Daarna miste Sebastian van Laar een geweldige kans na een vrije trap van Rik Vlutters. Hij kopte naast nadat de doelman onder de bal door ging. Het laatste woord was echter aan de gastheren uit Kampen. FC Zutphen had geen grip meer op de razendsnelle uitvallen. Via een prima actie van  Arjan Wiegers kwam de bal opnieuw bij Wilbert Wessels, die doeltreffend raak schoot, 4-0 in de 83e minuut.  FC Zutphen kon de lange thuis reis aanvaarden, en zal de komende weken het vege lijf moeten zien te redden.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Joost van Vliet, Sebastian van Laar, Jocko Koster, Hidde Ruessink, Daniel Opoku, Muhammed Kaya ( 76. Tarkan Polat), Aldo Joaquim, Rik Vlutters, Niek Bakkerweerd ( 76. Mehmet Arslan), Thomas Nijkamp.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].