Deze Achterhoeker is straks misschien de nieuwe Nederlanse prins

Deze Achterhoeker is straks misschien de nieuwe Nederlanse prins

Hij is 21 jaar en woont in Hummelo. Nu heet hij Hugo Klynstra, maar straks is zijn titel waarschijnlijk 'Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme'. Een hele mond vol dus. Zijn vader is namelijk prins Carlos, de zoon van prinses Irene. Maar hij erkent hem niet als zijn zoon.

Hugo besloot, na zijn 18e verjaardag, zijn titel op te eisen. Toenmalig minister Ard van der Steur (Justitie) kende het verzoek toe, later verklaarde de minister het bezwaarschrift van de vader ongegegrond. De rechtbank in Den Haag besloot na een procedure dat Hugo toch de titel mocht gaan voeren, maar prins Carlos tekende beroep aan. Maandag doet de Raad van State een uitspraak in de zaak. De Volkskrant schrijft dat de verwachting is dat Hugo straks de nieuwe titel mag dragen.

Geen erkenning

De vader van Hugo, prins Carlos, besloot al kort na de geboorte zijn eerste zoon niet te erkennen. In een verklaring destijds gaf hij aan de "zelfstandige beslissing van Brigitte Klynstra om moeder te willen worden" te respecteren. Carlos en Brigitte waren namelijk niet getrouwd en woonden niet samen. De geboorte werd stilgehouden, totdat de krant Telegraaf er lucht van kreeg.

Voor de 21-jarige, mogelijk toekomste prins, verandert er waarschijnlijk weinig. Behalve dat hij zich prins mag noemen en een dure titel heeft.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.