Het jaar van... Foto's en filmpjes die fanatiek geshared werden

  •  Lijstje
  •   30 december 2017 - 08:00
  •  

REGIO - Er werd in 2018 meer dan ooit geshared op social media. Zo ook dingen uit eigen streek. Wij hebben een paar populaire filmpjes of foto's op een rij gezet. 

1. De zingende docent 

Peter de Jonge, die les geeft op het Stedelijk Zutphen, lijkt lichtelijk viraal te gaan op Facebook. Ooit maakte hij het opvallende liedje ‘mijn TomTom’ en die is weer opgedoken.  De Facebookpagina ‘Jezus wat slecht’ die naar eigen zeggen de grootste gekkies plaatst heeft de videoclip van de Jonge online gezet. Binnen tien minuten was de video al ruim 5.000 keer bekeken. Dat is vaker dan zijn videoclip die al sinds 2007 op YouTube staat. 

2. Wijkagent Hans, en wijkagent Hans

Op de foto zie je wijkagent Hans de Bode, en hij is erg populair in Zutphen. Of beter gezegd de pop van aluminium die van hem gemaakt is.  De aluminium politieagent staat deze week al een tijdje in de binnenstad van Zutphen. Op social media zijn veel selfies met de Hans-pop verschenen. En daarmee was hij dit jaareen van de populairste agenten uit de gemeente. 

3. Vuurpijl-mannen

Een biertje drinken hoort bij de borrel. Maar vuurpijlen op luchtballonnen schieten is iets wat niet wat iedereen daarbij doet. Medewerkers van het bedrijf Elweco-Medo uit Laren vonden dit echter wel een goed idee. Met als resultaat, op Dumpert komen met hun rare gedrag. 

4. Voor Trump

5. Gek bordje

Een opmerkelijk gezicht. Een bordje ‘verboden te zwemmen’ middenin de Zutphense binnenstad. Oplettende voorbijgangers viel het op in de Rosmolensteeg in Zutphen. Daar hangt het bordje, terwijl er in de buurt geen water te vinden is. 

Het bordje.
© Twitter

6. De Snowface-challenge

De ‘Ice Bucket Challenge’ was al koud, maar de ‘Snowface Challenge’ van de Zutphense Janneke Pouw (14) is waarschijnlijk nog wel kouder. Het idee is simpel: je drukt je hoofd in een berg verse sneeuw, maakt een foto met flits en je bent klaar. Toen ze dit op Twitter plaatste ging het als een lopend vuurtje. Vele Nederlanders deden haar idee na. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.