Be Quick won onder toeziend oog van FOX Sports.

Het jaar van... Heel veel sportieve uurtjes

  •  Lijstje
  •   27 december 2017 - 09:00
  •  

REGIO - De laatste week van 2017 is aangebroken. Een week van champagne, goede voornemens, oliebollen, vuurwerkverkoop en lijstjes. Wij zetten op een rij welke sportberichten het afgelopen jaar vaak gelezen zijn! 

Be Quick wint onder toeziend oog van FOX Sports

Be Quick speelde 22 april  tegen FC Zutphen, dit onder toeziend oog van vele camera’s van FoxSports. Ze hebben namelijk de actie van de zender gewonnen. Het team heeft hiervoor 4000 stemmen moeten verzamelen. De mannen hebben alles uit de kast gehaald om de benodigde punten te behalen om de fel begeerde prijs te winnen. Zo hadden de mannen op een bus van Arriva een teamfoto geplaatst en en lieten zij een vliegtuig over Zutphen heen vliegen met een spandoek. Deze battle was erg populair dit jaar. 

Seksueel misbruiker uit jaren ’80 actief bij voetbalclub AZC

Massages geven in de bestuurskamer, binnenlopen terwijl de meisjes aan het douchen zijn en tijdens de training jongeren in hun kruis grijpen. Een trainer van meerdere toptafeltennissers kon in de jaren ’80 niet met zijn handen afblijven van zijn leerlingen. Hij werkt nu gewoon weer bij een voetbalclub in Zutphen, dit blijkt uit onderzoek van het radioprogramma Argos van NPO Radio 1. 

Warnsveldse voetbaltrainer weggestuurd bij club

Hoofdtrainer Rob Haveman van de Warnsveldse Boys is op non-actief gezet. “Dit besluit is genomen vanwege aanhoudend verschil van mening tussen technisch kader en de hoofdtrainer over het technisch beleid en de uitvoering daarvan” lichten ze toe.

Dweilorkest uit Zutphen toeterde voetbalamens naar de overwinning

Ze hebben gewonnen! De overwinning van het Nederlands Elftal in het EK-vrouwenvoetbal werd groots gevierd in Gelderland. Voor Dweilorkest 't Spul(t) zij mochten spelen in het stadion. Rondom de halve finale speelde ze buiten het station. Want de instrumenten mochten niet mee naar binnen. Maar de KNVB heeft een uitzondering gemaakt.

Sportclub Brummen schopt ruzie met gemeente over privatisering

Sportclub Brummen is boos op de gemeente. Dit omdat zij niet te spreken zijn over hoe de raad de privatisering ‘afgewimpeld’ heeft. In een brief over het handelen van de gemeente beschrijft de club hoe de gemeente in clinch zou liggen met de club. “Een jaarlijks terugkerend fenomeen is het onderhoud van de velden (2 natuurgrasvelden en 1 kunstgrasveld). Vaak een punt van grote zorg en heftige discussies. De huidige staat van de natuurgrasvelden laat absoluut en bij herhaling te wensen over: hobbelig, met kuilen, onvoldoende gemaaid en bemest. De onderhoudsgroep van Sportclub Brummen heeft op 9 mei jongstleden aangegeven niet langer werkzaamheden te kunnen en willen verrichten” lichten ze toe. 

Zutphense sporthal blijkt onveilig, en is daarom per direct gesloten

De gemeente Zutphen heeft in november sporthal de Mene, nabij de Lea Dasbergschool in Zutphen, per direct gesloten. Dat meldt basketbalvereniging Hanze Stars die gebruik maakt van de zaal. De vereniging kreeg te horen dat er niks meer mag gebeuren in die zaal op gebied van sport. “Door het opkomende vocht is de vloer zo slecht geworden dat de risico’s op blessures te groot zijn. Dit blijkt uit de inspectie die deze week is gedaan” meldde ze daarover. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.