Deze berichten werden het vaakst aangeklikt dit jaar

  •  Lijstje
  •   30 december 2017 - 13:00
  •  

REGIO - Nog eventjes, en dan is het jaar voorbij. Dit jaar werden er ruim acht miljoen bezoeken gebracht op LokaalGelderland.nl. En ondanks dat je waarschijnlijk al gek wordt van alle lijstjes, die aan het einde van het jaar de revue passeren, hebben we toch een overzicht voor je. Je ziet per maand welk bericht het beste gelezen werd. 

Januari | Het Plein geeft zonder toestemming medische gegevens vrij

Het Plein, die uitkeringen en zorg regelt in Zutphen, heeft er geen moeite mee zonder toestemming medische gegevens te verstrekken. Dat bleek uit het verhaal van Emily (niet haar echte naam). Zij deed haar verhaal tegenover deze nieuwswebsite. En dat werd erg vaak gelezen. 
Keren aangeklikt: 138.483

Februari | Brummense autoverkoper stuurt toyboy van Paay naar huis

Achterklap van de bovenste plank, maar goed gelezen werd het smeuïg verhaal wel. De 25-jarige Maurice Dix uit Brummen zou na huis zijn gestuurd bij zijn werkgever, autobedrijf The Gallery uit Brummen. Nadat de naam van de voormalige toyboy van Patricia Paay in de media kwam als mogelijke hoofdrolspeler in het welbekende 'plasfilmpje' heeft Nico Aaldering (61), de eigenaar van de luxe autowinkel, hem de deur gewezen. 
Keren aangeklikt: 78.302

Maart | Fietser (69) overlijdt na ongeluk met vrachtwagen

Op het kruispunt Deventerweg en Van Der Capellenlaan in Zutphen is een fietser onder een vrachtwagen terecht gekomen op 2 maart. Hulpdiensten spoedde zich snel naar de plek van het ongeluk, maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Hierna werd dit kruispunt het gesprek van de dag, want er zou echt iets moeten veranderen. 
Keren aangeklikt: 67.599

April | Heb je de vlag al klaarstaan? Dit zijn de regeltjes

Een opmerkelijke verschijning in dit lijstje. Want nieuws is het niet echt, en lokaal al helemaal niet. Maar toch wilde veel mensen weten hoe het zat met de vlag op Koningsdag en op 4 en 5 mei. 
Keren aangeklikt: 129.038

Mei | Jongens worden zwaar mishandeld in Zutphen: Politie geeft niet thuis

Wanneer je mishandeld wordt verwacht je op z’n minst steun van de politie. Dit is voor twee 21-jarige jongens uit Zutphen niet het geval. Op Bevrijdingsdag, nadat zij Bevrijdingspop in de binnenstad bezocht hadden, gingen ze een broodje eten aan de Schupstoel in Zutphen. Toen ze weer richting hun fiets gingen kwam een groep van 15 tot 20 ‘getinte’ jongens op ze af. Zo legt de moeder van de twee het uit. De groep zou de jongens verwijten dat ze wezen naar de groep.
Keren aangeklikt: 99.573

Juni | Brummense buurt vreest voor kinderlokker

In Brummen werd gevreesd voor een kinderlokker. Er zou een oudere man actief zijn die kinderen snoepjes aanbiedt en aangeeft dat hij er thuis nog meer voor ze heeft. Het gaat om de wijk rondom de Kampweg in het dorp. De man zou langzaam fietsen en al meerdere meisjes aangesproken hebben. Vermoedelijk heeft hij geen slachtoffers kunnen maken. 
Keren aangeklikt: 43.659

Juli | Aanval Andres Rodriguez: “Er is meer gebeurd”

De dodelijke mishandeling van de 26-jarige Andres Rodriguez was het gesprek van de maand in juli. Dit artikel werd het beste gelezen. De redactie van LokaalGelderland kreeg naar aanleiding van het artikel over de tocht die voor Rodriguez werd georganiseerd zeventien tips binnen. De tipgevers, die uit veiligheidsredenen anoniem gehouden worden, noemen na uitgebreider gesproken te hebben allemaal dezelfde voornaam van de mogelijke dader. Ene Herman uit Warnsveld zou mensen aangestuurd hebben om het slachtoffer “in elkaar te timmeren” zo vertelt een tipgever. 
Keren aangeklikt: 131.357

Augustus | Warnsveldse snackbareigenaar Ton de Wit overleden

De dood van de Warnsveldse snackbareigenaar Ton de Wit kwam als een schok voor Warnsveld en omstreken. De graag geziene ondernemer is dood gevonden in zijn snackbar. De Wit runt al ruim 20 jaar zijn snackbar in winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld. Hij werd gerespecteerd als ondernemer. Warnsvelders reageren geschokt rond zijn overlijden. 
Keren aangeklikt: 63.878

September | Waarom Oma’s liever niet op je kind passen

Oma’s hebben moeite met nee zeggen, en raken daarom vaker overbelast. Dat blijkt uit een onderzoek van hoogleraar vrouwencardiologie Angela Maas. En dat werd ook maar al te graag gelezen dit jaar. 
Keren aangeklikt: 31.058

Oktober | Hoe Zutphen geschrokken reageerde op de vermissing van Hans Boersbroek

Hans Boersbroek, raadslid in de gemeente Zutphen, festivalorganisator en columnist bij LokaalGelderland, is enige tijd vermist geweest. Hierdoor was de stad in rep en roer. Hij werd later in verwarde toestand aangetroffen. Dit bleek te komen door een hersenbloeding. Het nieuws werd vaak gedeeld. Momenteel maakt Boersbroek het goed. 
Keren aangeklikt: 293.238

November | Veel schade na grote brand appartementencomplex Zutphen

In een appartementencomplex in Zutphen heeft dinsdagnacht een grote brand gewoed. Het ging om een uitslaande brand aan de Brucknerstraat die omstreeks 02.00 uur gemeld werd.
Keren aangeklikt: 31.614

December | Oud-medewerkers IJsselslag klappen uit de school over intimidatie, fraude en privacyschending

Mogelijke fraude en mogelijke diefstal, intimidatie, pesten en privacyschending. Niet alleen heeft het Zutphense zwembad de IJsselslag financiële problemen en ruziemet zwemvereniging de IJsselmeeuwen, maar ook met het management is veel mis. Dat blijkt uit brieven van twee oud-medewerkers die in handen zijn van LokaalGelderland.
Keren aangeklikt: 23.228


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.