Ook asociaal plakgedrag van politiek in Zutphen
- 4 maart 2017
- Jelle Seubring
ZUTPHEN - In Lochem vliegen ze elkaar in de haren over de verkiezingsposters op de plakplaatsen. De Lochemse VVD is boos op de SP omdat ze met hun grote posters de borden volplakken. De gemeente heeft de posters nu verwijderd, maar vermoedelijk hangen ze er binnenkort gewoon weer. Niet alleen in Lochem houden ze zich niet aan de regels, de Zutphense SP-aanhang overtreed ook de regels van de gemeente.
De verkiezingsborden staan op elf plekken in de gemeente Zutphen. De SP heeft op meerdere van de borden meerdere grote (A1-formaat, acht keer een A4’tje) posters opgehangen. Op sommige van de borden zelfs vier. Echter is het volgens de regels van de gemeente slechts toegestaan één A1-poster op te hangen.
"...daar hoorde je andere partijen niet over. En nu we wat postertjes plakken wel. Vind ik een beetje spijkers op laag water zoeken."
De SP heeft er niet zoveel moeite mee: "Och ja, ik zeg het elke keer weer opnieuw tegen onze vrijwilligers. Maar die zijn ontzettend betrokken en razend enthousiast, en ach... en ik vind het ook wel goed voor de democratie die betrokkenheid van mensen, vind je niet?" reageert SP'er Nils Müller nietszeggend. Hij snapt het gezeur van de Lochemse partij niet: "Er zijn de afgelopen jaren tienduizenden thuizorgers op straat gezet terwijl er winst werd gemaakt over de rug van de patiënten. De huren zijn geëxplodeerd. Het schuldenstelsel voor studenten in ingevoerd. Maar daar hoorde je andere partijen niet over. En nu we wat postertjes plakken wel. Vind ik een beetje spijkers op laag water zoeken."
Klachten
Op dit moment hebben andere partijen voor zover bekend nog niet officieel geklaagd over het gedrag van de SP. GroenLinks liet via Twitter wel van zich zien: ze plakten enkele van hun posters over de SP-posters heen, vermoedelijk vanwege ruimtegebrek.
Ons plakteam in actie! pic.twitter.com/uD1RGcLLqJ
— GroenLinks Zutphen (@GLZutphen) 10 februari 2017
Lees ook: Poster te groot maar SP Lochem weigert te verwijderen, gemeente grijpt in