Satirische website verwijderd bericht op last van Albert Heijn
De tweet van het nieuwsbericht.

Satirische website verwijderd bericht op last van Albert Heijn

ZUTPHEN – Nog maar korte tijd zijn ze bezig, maar ze hebben nu al een eerste klacht aan hun broek hangen. Het online satirische magazine ‘KeepZutphenWeird’ schreef een artikel over de Albert Heijn in Warnsveld die speciale regels zouden gaan hanteren voor buitenlanders. En daar was de supermarkt niet blij mee.

Nepnieuws
De website schrijft berichten die niet op waarheid gebaseerd zijn, maar satirische nieuwsberichten. Het is een knipoog naar de actualiteit, zo noemen ze het zelf. Dit betreffende bericht is gebaseerd op het feit dat de supermarkt speciale regels hanteert voor scholieren. Deze mogen hun tassen niet meenemen in de winkel en er is een kassa waar zij niet aan mogen afrekenen. In het artikel hebben ze geschreven dat de supermarkt met dezelfde regels in ging voeren voor mensen met buitenlandse afkomst.

Geen commentaar
Namens de Warnsveldse Albert Heijn laat een medewerker weten dat ze geen commentaar hebben. En er niet op in willen gaan tegenover de pers. De schrijver van het artikel komt wel met een korte verklaring: “Het is satire, mensen moeten daar de lol van in zien. Helaas is dit niet zo. De supermarkt dreigde met verdere stappen, maar verzocht ons eerst vriendelijk om het te verwijderen. Dat is natuurlijk netjes. Vandaar dat we het verwijderd hebben.”

Eerdere publicaties 
Onlangs publiceerde de website ook berichten over de Zutphense burgemeester die een hek zou bouwen tussen Zutphen en Brummen, gebaseerd op de Amerikaanse president Trump die een muur tussen Amerika en Mexico gaat bouwen. Ook schreven ze dat de Oude IJsselbrug de kleur neon-groen gaat krijgen. Deze berichtgeving is satirisch, en niet de realiteit.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.