Ontmoeten in de gemeente Brummen

Ontmoeten in de gemeente Brummen

BRUMMEN – Deze week valt er bij iedereen in de gemeente Brummen een folder in de brievenbus met ontmoetingsplekken in onze gemeente. Het is een praktische en handzame aanvulling op de informatiekrant over Samen Goed Voor Elkaar, die eind november al huis-aan-huis is verspreid. In deze krant stond veel nieuws, informatie en tips over zorg & welzijn, jeugd en werk & inkomen. 

Elkaar ontmoeten past goed binnen ‘samen goed voor elkaar’. Onder dat motto werkt de gemeente Brummen aan de taken in het sociale domein. Ontmoetingsplekken zijn er voor iedereen. Inwoners kunnen er terecht voor activiteiten, ontmoeting, informatie en ondersteuning. Bijvoorbeeld als  ze behoefte hebben aan een praatje of een kopje koffie. Of om samen met mensen uit de buurt sportief, creatief of leerzaam bezig te zijn. Elke ontmoetingsplek organiseert eigen activiteiten. Vaak gratis, soms tegen een kleine bijdrage.

Sociale cohesie
Wethouder Koos Paauw heeft vandaag het eerste exemplaar van de folder met ontmoetingsplekken overhandigd aan Marti Koster van de Protestantse Gemeente Eerbeek. Deze was een van de initiatiefnemers voor een overzicht van ontmoetingsplekken, samen met de bibliotheek, de Dorpsraad Eerbeek Hall en de Stichting Welzijn Brummen. Het initiatief van deze organisaties, verenigd in de werkgroep sociale cohesie Eerbeek, heeft met de folder een vervolg gekregen voor de hele gemeente Brummen.

Online overzicht
De folder is ook af te halen bij het gemeentehuis in Brummen en verkrijgbaar bij verschillende organisatie, waaronder de bibliotheken en locaties van Stichting Welzijn Brummen. Daarnaast is hij online te vinden op de website www.samengoedvoorelkaar.nl. De informatie uit de folder verandert regelmatig. Op www.samengoedvoorelkaar.nl staan de meest recente gegevens.

 

 

Gemeente Brummen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.