SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gebruukt Gerei biedt al 5 jaar lang duurzaamheid in Lochem

LOCHEM - Gijs Coers, eigenaar van Gebruukt Gerei, begon zijn loopbaan in de wereld van tweedehands artikelen bij 2Switch. Eerst als vrijwilliger en later als bedrijfsleider. Nadat hij in 2014 gestopt was, besloot hij vijf jaar geleden in 2017 dat hij dit ook wel zelf kon opzetten. En dat is de kringloopwinkel Gebruukt Gerei geworden.

In de winkel van Coers vind je een groot en divers aanbod aan kleding, meubels, boeken, speelgoed, elektra en nog veel meer. Mensen kunnen hun spullen bij ze inleveren en nadat deze zijn nagekeken liggen ze drie maanden in de winkel. Mocht het nog niet verkocht zijn, dan zijn ze nog één maand te koop met 50% korting. Alle artikelen die overblijven worden aangeboden aan goede doelen zoals De Goede Doelen Markt, die zich inzet voor verwaarloosde paarden. Ook zamelen ze bierdopjes en hard plastic doppen in voor Stichting KNGF Geleidehonden en knuffels voor kinderen in Roemenië.  

Duurzaamheid

Tweedehands shoppen populairder dan ooit. Dat merkt Coers ook. “Mensen gaan steeds bewuster leven. De eerste paar jaar moesten we echt werken aan onze naamsbekendheid, maar nu weten veel mensen ons in de regio echt te vinden.” Dat mensen bewuster zijn geworden is niet alleen te zien in de aanschaf van tweedehands artikelen, maar ook bij het inleveren. “Mensen willen graag meewerken aan een een duurzaam leven en gunnen hun spullen een tweede kans.”

Werkplek

Duurzaamheid is ook één van de aspecten wat Coers zo mooi vindt aan het vak. Dat en het werken met mensen. Hij werkt samen met zijn partnwr fulltime in de winkel en wordt daarnaast ondersteunt door een groep van ongeveer acht vrijwilligers. “Zonder deze vrijwilligers zou deze winkel niet het succes zijn, wat het nu is. Ze zijn echt super belangrijk voor ons en de winkel.” De vrijwilligers bij hem hebben over het algemeen een rugzakje, maar ook mensen die gewoon wat te doen willen hebben. Gijs heeft goed contact met ‘t Baken. “Via ‘t Baken komen mensen met ons in contact en kunnen zo weer integreren in het dagelijkse werkleven. Sinds kort werken we ook samen met Kassei in Lochem van Zozijn. De puzzels die bij ons ingeleverd worden, worden door de cliënten bij Kassei nagekeken of alle stukken nog aanwezig zijn. En als alles compleet is krijgen ze een goedkeuring mee en kan het in de winkel verkocht worden.” 

Heb je zelf ook spullen die je een tweede kans wil geven? Gebruukt Gerei heeft een haal en brengservice. Woon je in de stad Lochem, dan komt hij niet met zijn busje, maar met de bakfiets. Ook hierin zijn ze milieubewust bezig.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.