SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Verhuis je binnenkort naar het platteland? Houd hier rekening mee!

REGIO - Voor veel mensen is wonen op het platteland een droom. Als je dan ook de kans krijgt om op het platteland te wonen, dan zal dit voelen als een droom die uitkomt. Toch is het wonen op het platteland niet altijd rozengeur en maneschijn. Er komt namelijk ontzettend veel bij kijken. Ga jij nu binnenkort naar het platteland verhuizen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Reistijd

Het is niet per se een gegeven, maar over het algemeen heb je op het platteland veel meer reistijd dan in een stad. Dit komt simpelweg doordat het minder dichtbevolkt is op het platteland. Doordat er minder mensen wonen zullen er ook minder voorzieningen in de buurt zijn. Het kan immers voor de organisaties die in de voorzieningen voorzien niet uit om de voorzieningen te plaatsen in dunbevolkte gebieden. De reistijd moet je van tevoren dus goed overdenken. Niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor je kinderen. Zo kan jij bijvoorbeeld gemakkelijk met de auto naar de stad toe, maar voor de kinderen zal het een flink stuk extra fietsen zijn. We raden je aan om van tevoren met je kind in gesprek te gaan over de impact van deze extra reistijd.

Onderhoud

Een woning op het platteland vereist over het algemeen een stuk meer onderhoud dan een woning die zich niet op het platteland bevindt. Dit komt met name door het feit dat zowel de woning, als de tuin een stuk groter zijn. Het vergt dan ook een andere voorbereidingen dan het onderhoud van een regulier huis. Zo heb je op het platteland bijvoorbeeld vaak een moestuin. Om deze altijd op de juiste manier te kunnen verzorgen raden we iedereen die naar het platteland gaat verhuizen aan om een houten regenton aan te schaffen. In deze regenton kan het regenwater worden opgevangen en met dit water kan vervolgens de moestuin gemakkelijk bewaterd worden. Dit zal je een hoop waterverbruik schelen!

Dieren

Op het platteland is het een stuk gangbaarder om verschillende dieren in huis te nemen. Dit komt met name door het feit dat je meer ruimte hebt en dus ook uit meer verschillende huisdieren kunt kiezen. Houd er hierbij wel rekening mee dat de dieren ontzettend veel ruimte innemen. Dit geldt voor het leefgebied, maar ook zeker voor de spullen die je moet aanschaffen om de dieren te verzorgen. Denk hierbij aan een voerton, het voer zelf en andere verzorgingsproducten. Het houdt dus zeker niet op bij alleen het hebben van een ruimte voor de dieren!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.