SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Geld besparen op je energierekening? Zo doe je het!

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - De afgelopen maanden is de energierekening van de Nederlander enorm veel in het nieuws geweest. Dit komt met name door de explosieve stijging van deze energierekening. Deze kostenpost is zelfs zo veel gestegen dat de overheid genoodzaakt is om in te grijpen middels een compensatie. Of deze compensatie afdoende is valt in heel veel gevallen in twijfel te trekken, maar alle beetjes helpen natuurlijk. Naast deze compensatie van de overheid zijn er gelukkig nog tal van dingen die je zelf kunt doen om minder te merken van de toenemende kosten voor energie. In deze blog vertellen we je daar graag meer over.

Graadje minder

Een graadje minder kan anno 2021 daadwerkelijk een groot verschil maken. Wanneer jij een maand lang de verwarming een graad minder hoog hebt gezet zul je daadwerkelijk tientallen euro’s minder hoeven te betalen. In het verleden vond men deze methode niet heel nuttig, omdat je hier slechts enkele euro’s per maand mee kon besparen. Deze methode kan tegenwoordig dus zeker wel uit. Een graad minder op de thermostaat hoeft trouwens zeker niet te betekenen dat je het koud moet hebben in huis. Het dragen van twee paar sokken of een dikke trui moeten je gemakkelijk tegen de dreigende kou kunnen beschermen.

Energie opwekken

Het wordt steeds populairder om zelf je energie op te wekken. Waar dit vroeger alleen was weggelegd aan de allerrijksten, zien we anno 2021 al ontzettend veel zonnepanelen in Gelderland. Dit is natuurlijk een goede zaak. De zonnepanelen kunnen je namelijk niet alleen enorm veel geld schelen op de energierekening, maar zijn ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Er hoeven namelijk geen fossiele brandstoffen meer verbrand te worden om de stroom op te wekken die jij in je woning gebruikt. Een daadwerkelijke win-winsituatie voor iedereen dus. Hier is de overheid gelukkig ook van op de hoogte. Middels subsidies en voordelige regelingen proberen ze de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Hierdoor zijn er steeds meer inwoners van Gelderland in staat om de eigen energie op te wekken!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.