SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Jubilaris Bert Kroes zwaait af: 'Je bent een bekend gezicht in het dorp'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

GORSSEL - Jubilaris Bert Kroes stopt na 45 jaar bij Jumbo Gorssel. “Als je enthousiast en gemotiveerd naar je werk gaat, dan vliegt de tijd voorbij", zegt hij zelfverzekerd. Hij heeft veel mensen zien komen en gaan in die jaren, maar heeft het zelf altijd leuk gevonden. "Nu is de tijd aangebroken om van mijn pensioen te gaan genieten, ik verheug me erop om mijn kleinkinderen te zien opgroeien en mijn zoon met zijn verbouwing te kunnen helpen."

Het begin

De aftrap van zijn loopbaan als supermarktmedewerker begon in Zutphen. Op zijn achttiende begon hij bij de Miro, een groot bedrijf met levensmiddelen, witgoed en een grote parkeerplaats. Hij begon bij de Miro op de Slagerij-afdeling, waar hij tevens zijn partner heeft leren kennen.

Werkzaam bij de Miro werd Bert Kroes benaderd door de eigenaar van de supermarkt in Gorssel. "Toen ik binnenkwam bestond het bedrijf voornamelijk uit kassa-medewerkers." Hij begon als een veelzijdig winkelmedewerker en deed dit samen met de vrouw van de eigenaar. Later maakte Kroes kennis met de groente-afdeling, waar hij door afwezigheid van de vaste groenteman terecht kwam. In de loop der jaren wisselde hij wel eens van functie, maar kwam toch weer terug bij het groente en fruit.

Verandering

De winkel waar Kroes op zijn twintigste kwam werken was toen nog V.I.V.O Super de Mölle. Later werd het een Super de Boer-vestiging en sinds 2011 is het veranderd in Jumbo Brinkman Gorssel. "Ik was toen wel benieuwd wat het verschil was." Dat antwoord heeft hij gekregen. "Jumbo is een meer bewerkelijke formule in vergelijking met Super de boer."

In het dorp Gorssel is tijdens de carrière van Kroes een hele hoop veranderd. Voorheen waren er twee supermarkten, meerdere kruideniers en een handvol slagers. "Beide aspecten hebben hun charme, zo vind ik het nu leuk dat mensen echt naar me toekomen en vragen hoe ze dit het beste kunnen bereiden” zegt Kroes daarop.“ Je bent echt een bekend gezicht in Gorssel, en dat is iets wat ik echt kon waarderen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.