SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Wethouder Van Zeijts ontvangt biodiversiteitsplan Oude Larenseweg

  •  'Goed dat er onderzoek is'
  •   06 oktober 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

EPSE - De lederloopkever, de kleine knotswesp en de smalle platrug. Het zijn drie van de ruim 360 bijzondere soorten ongewervelde dieren die bij een biodiversiteitsonderzoek gevonden werden langs de Oude Larenseweg in Epse. Vrijdag 1 oktober bood het bestuur van de Stichting BNLW buitengebied Epse het onderzoeksrapport aan wethouder Henk van Zeijts aan. Hij nam het namens het gemeentebestuur in ontvangst.

De Stichting Taxon Foundation van de Leidse ecoloog Prof.dr. Menno Schilthuizen voerde het onderzoek samen met twaalf buurtbewoners en vijf andere experts uit. Met de ontdekkingen wil de buurt het belang van de zandweg onderstrepen. Wethouder Henk van Zeijts: “Ik vind het geweldig dat een buurt samen het belang van biodiversiteit onderkent en op onderzoek uitgaat. Ook prachtig dat zo’n soortenrijkdom gevonden is. We koesteren de zandwegen die onze gemeente rijk is. In de praktijk zoeken we naar een balans tussen begaanbaarheid en de natuurwaarden.”

Stichting en onderzoek

De letters BNLW staan voor Behoud Natuur, Landschap en Woon- en leefklimaat. De Stichting heeft het onderzoek gefinancierd met hulp van veel donateurs. Het gebied waar het onderzoek is uitgevoerd ligt binnen het Gelders Natuur Netwerk (GNN) en fungeert daarom als verbindingszone tussen de verschillende natuurgebieden in de Achterhoek.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.