SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Laura Werger (midden) onthulde steen.

Vernieuwde velden KVZ feestelijk geopend

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Zaterdag was het zo ver. Eindelijk speelde het vlaggenschip van KVZ weer een wedstrijd op eigen veld met publiek. Een mooi moment om de vernieuwde velden van de korfbalclub feestelijk te openen.

Zowel het bestuur van KVZ als de gemeente zijn verheugd dat het door de korfbalvereniging gewenste inrichtingsplan voor de vernieuwde velden gerealiseerd is. De in het najaar van 2020 gestarte werkzaamheden zijn in januari van dit jaar afgerond. Door de nieuwe inrichting van de speelvelden met kleinere afmetingen ontstond er ruimte voor de lang gekoesterde wens van een schuttersveld. De korfbalvereniging was zelf verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe energiezuinige LED-lichtmasten.

Natuurlijk werd er afgelopen tijd al volop getraind op de vernieuwde velden. Vorige week zaterdag is de veldcompetitie gestart. Afgelopen zaterdag speelde de selectie eindelijk weer thuis voor eigen publiek. In de pauze tussen de wedstrijden van KVZ 2 en 1 was het moment daar om de vernieuwde velden feestelijk te openen. Vol trots sprak voorzitter Henk Jan Milius het publiek toe: “Wat fantastisch om het nieuwe seizoen zo te kunnen openen. Met dank aan de gemeente, de vutters en alle sponsoren liggen de speelvelden én het AH De Brink schuttersveld, er prachtig bij. We gaan er een sportief en gezellig korfbalseizoen van maken.” 

Sportwethouder Laura Werger was blij verrast met de steen die zij mocht onthullen en die een mooi plekje gaat krijgen op de vernieuwde accommodatie: “Ik ben ontzettend blij dat het gelukt is om de wens van KVZ in vervulling te laten gaan. Het zou niet gelukt zijn zonder de tomeloze inzet van de vrijwilligers van KVZ én van de gemeentelijke (kunst)grasmeester Jaap Verhagen.” Hij werd even in  het zonnetje gezet. Ook Gerrit Jan van de Pol, van hoofdsponsor GMB, is blij met het resultaat: “De accommodatie ligt er prachtig bij. Door de nieuwe inrichting is er nog meer sfeer met al dat publiek rondom het veld.”

De sportieve prestaties van de selectie maakten het feestje zaterdag compleet. Zowel het tweede team als het vlaggenschip van KVZ versloegen tegenstander Regio’72.   

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.