Alweer een drugspand gesloten in Zutphen, dit keer in het centrum

Alweer een drugspand gesloten in Zutphen, dit keer in het centrum

Burgemeester Annemieke Vermeulen van de gemeente Zutphen heeft woensdag wederom een drugspand gesloten. Deze keer een woning aan de Beekstraat. De woning speelde een rol in de georganiseerde drugshandel.

Bij een doorzoeking van de woning is een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Met de sluiting wil de burgemeester het gebruik van deze woning als drugspand beëindigen. De sluiting geldt voor een periode van zes maanden.

De burgemeester heeft de woning laten sluiten op basis van de Opiumwet en heeft deze aanpak vastgelegd in het Damoclesbeleid. De woning is verzegeld en er is een vermelding op aangebracht dat het pand niet mag worden betreden. Dit jaar zijn er al meerdere drugspanden gesloten in de gemeente, zes in totaal.

'Meld signalen'

Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Drugs is een probleem in Zutphen en het tast de veiligheid in de buurt aan. Ik wil voorkomen dat onze kinderen afglijden en in het criminele circuit belanden. Daarom is de aanpak van drugscriminaliteit een belangrijk speerpunt in Zutphen. Ik roep ook iedereen op om signalen van drugshandel te melden bij de politie.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.