SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Indrukwekkende erehaag voor omgekomen Stijn (23) uit Eerbeek

  •  Vrienden zijn in rouw
  •   10 september 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

EERBEEK - Vrienden van de overleden Stijn hebben vrijdagmiddag een erehaag georganiseerd. De rouwauto met zijn kist reed door Eerbeek heen, op weg naar de plek van de uitvaart. De 23-jarige Eerbekenaar kwam vorige week om het leven na een eenzijdig ongeval in Apeldoorn.

"Het is een enorm triest voorval wat voor ons allen hard aankomt", legt Jeffrey de Vos uit. Hij is één van de organisatoren van de erehaag. Er waren zo'n 160 personen op de been. Stijn werd vanaf De Bhoele in Eerbeek naar Zutphen gebracht, waar hij zaterdag gecremeerd zal worden.

"De ochtend na het ongeval vertelde een vriend het me", aldus De Vos. "Op het eerste moment voelde ik helemaal niks. Ik wist niet zo goed wat ik moest denken en daarna kwam het besef. Het is een enorme schok die je niet kunt bevatten. Ik kan het momenteel nog steeds niet geloven." Verschillende vrienden die aanwezig zijn bij de erehaag benadrukken dat Stijn "een hard van goud heeft. Hij zorgde voor gezelligheid en sfeer in de groep." 

'Enorme klap'

De vriendengroep zoekt steun bij elkaar om het verlies te verwerken. De Vos: "We proberen elkaar er doorheen te trekken. Voor iedereen is het een enorme klap. Het gaat nog wel even duren voor het verwerkt is." Op de plek van het ongeval zijn onder andere bloemen en kaartjes neergelegd. Daarnaast hebben jongeren hem herdacht op deze plek met allemaal fakkels. Deze werden in de schemer aangestoken gevolgd door een applaus.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.