SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Nanette Hogervorst (l) en Christel Jansen (r).

Kledingbibliotheek is populair: 'Sommige klanten hadden eerst een koopverslaving'

ZUTPHEN - Nieuwe kleding hoef je niet perse uit de winkel te halen. Er verschijnen steeds meer kledingbibliotheken in het straatbeeld. De Achterhoek kent er ééntje: die zit in Zutphen.

Jesse Sprikkelman in gesprek met Nanette Hogervorst en Christel Jansen. Lees verder onder de podcast... 

Kledingbibliotheek Gaia is van de Frankensteeg naar een groter pand in de Laarstraat verhuisd. Tijdens de Week van de Kledingbibliotheek wordt het concept gepromoot. Coördinator Nanette Hogervorst: "Het is flink aan het groeien! Al lenen we natuurlijk altijd al kleding. Een mooi pak voor een bruiloft bijvoorbeeld."

Voor vrouwen

De winkel is gericht op vrouwen. "Vrouwen dragen een kledingstuk gemiddeld zeven keer. Het is dus ook een fashion-ding. Duurzaamheid mag ook gewoon fashionable zijn." Christel Jansen, eigenaresse van Gaia: "Er komen hier voornamelijk vrouwen tussen de 30 en 50 jaar oud. Sommige komen omdat ze voorheen heel veel kleding kochten en echt een verslaving hadden. Hier vinden ze de rust."

Een deel van de kleding zoekt Jansen zelf uit. "Soms komt het van klanten af. Maar ik ga zelf ook op onderzoek uit. In kringloopwinkels, markten en op andere plekken." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.