SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brummen staat vol met wildgroei: 'Het is dweilen met de kraan open'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - Brummenaren is het allemaal al wel opgevallen: stoepen en paden zijn in heuse jungles veranderd. Het wildgroei groeit deze zomer opvallend hard waardoor de gemeente het niet meer aan kan.

"Na de vele regen in het voorjaar is de zon gaan schijnen en groeit en bloeit alles explosie", legt gemeente-woordvoerder Gert-Jan van Dijk uit. Hij zegt dat de buitendienstmedewerkers en aannemers hun best doen om het allemaal netjes te houden. "Dat lukt niet overal even snel. Het is min of meer dweilen met de kraan open."

Eén van de redenen dat het wildgroei snel weer groeit is de manier van bestrijden. "Wij doen dat zonder chemische middelen te gebruiken en dan is het bij de weersomstandigheden van dit jaar zo dat de onkruiden binnen een week na bestrijden al weer aanwezig zijn", aldus Van Dijk.

'Hoge werkdruk bij groenmensen'

De woordvoerder wil vooral benadrukken dat de mensen van de gemeente hard werken. "Het is dit jaar door de omstandigheden een flinke klus voor de groenmensen om alles op orde te krijgen." En klaar zijn ze nog lang niet. "De verwachting is dat ze nog wel even een tijdje met deze werkdruk om moeten gaan, want de verwachting is dat het nog tot in het najaar zal duren voor alles weer een beetje op het vastgestelde kwaliteitsniveau is.

Er zijn ook inwoners die zelf besluiten het groen weg te halen. Daar is de gemeente erg blij mee. Wel willen ze deze mensen op hun hart drukken dat ze geen gif moeten gebruiken. Het woord onkruid gebruikt Van Dijk liever ook niet. "De term onkruid past eigenlijk ook niet, want elke plant heeft zijn rol in het ecosysteem."

Niet alleen Brummen verandert in een jungle, blijkt uit dit item van Omroep Gelderland...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.