SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zitten mensen te wachten op een derde vaccinatie?

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Mogelijk moeten we niet twee maar drie keer naar de vaccinatielocatie toe. De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna zijn mogelijk veel effectiever na een derde prik. Dit zou blijken uit de eerste resultaten van een onderzoek door de bedrijven achter de vaccins. Maar zien mensen dat eigenlijk wel zitten?

Jesse Sprikkelman peilt de meningen op straat. Lees verder onder de video...

De derde dosis zou je zo'n zes maanden na de tweede vaccinatie moeten krijgen. De vaccinmaker heeft aan overheden gevraagd om goedkeuring voor het plan. De vervolgvaccinatie wordt ook wel een booster genoemd. "Ik neem 'm waarschijnlijk wel, want ik ga de tweede ook nemen", legt een man uit. En wat als er nog meer komen? "Dat hangt er vanaf hoe het zich ontwikkeld."

'Ik neem er geen'

Een andere voorbijganger neemt de vaccinaties überhaupt niet. "Ik ben gezond genoeg en heb geen symptomen. Ik ben ook niet zeker hoe het verder afloopt", legt ze uit. "Dat er een derde moet komen vind ik gevaarlijk." Een man legt uit dat hij alle vervolgvaccins neemt die er komen. "Ik heb een onderliggende ziekte, dus heb geen keuze."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.