Verzorgingstehuis ontruimd na brand, bewoner aangehouden voor brandstichting

Verzorgingstehuis ontruimd na brand, bewoner aangehouden voor brandstichting

In het verzorgingstehuis St. Elisabeth aan de Geweldigershoek in Zutphen heeft zaterdagmiddag een brand gewoed. Daardoor kwam het gebouw vol rook te staan en moest een verdieping worden ontruimd. De politie heeft een bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting.

De brand werd begin van de middag gemeld en ontstond in één van de appartementen. Aan de buitenkant kwam de rook via het balkon naar buiten. Vanwege het hoge risico werd al snel opgeschaald naar GRIP-1, waardoor meer coördinatie mogelijk was. "Er is niemand gewond geraakt bij de brand", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Ontruiming

De brandweer begon al snel met het ontruimen van het gebouw. "In ieder geval is de verdieping van de brand onruimd", meldt de woordvoerder. De desbetreffende bewoners zijn in de buurt opgevangen. Medisch personeel is ter plaatse gekomen om enkele bewoners te controleren.

De brand zelf was relatief snel onder controle. Brandweerlieden hebben het gebouw geventileerd om de rook te verdrijven. Later op de middag meldde de politie dat er sprake is van brandstichting. "Een bewoner van het complex kon snel worden aangehouden en zit vast. Er wordt verder onderzoek gedaan", aldus een politiewoordvoerder. Het is niet de eerste keer dat een ontruiming is gestart vanwege een brand. In september brak er ook brand uit in hetzelfde appartement.

 | Harm Seubring / LGLD

 | Harm Seubring / LGLD

 | Harm Seubring / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.