SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lochemers zijn blij met leefomgeving, blijkt uit onderzoek

LOCHEM - Lochemers zijn erg blij met hun woon- en leefomgeving. Dat blijkt uit onderzoek van het inwonerspanel Lochem Spreekt. Het vertrouwen in het gemeentebestuur van de gemeente is dan wel weer matig onder inwoners.

Wonen in Lochem wordt als zeer prettig ervaren, inwoners geven hun buurt een 8,3. Dat is meer dan in 2018, toen gaven inwoners hun buurt gemiddeld een 8,2. Ook zegt 94 procent zich meestal tot altijd veilig te voelen in de buurt. 21 procent van de deelnemers ervaart wel eens last van buurtbewoners.

De dienstverlening van de gemeente krijt een ruime voldoende, namelijk een 6,7. "De resultaten en suggesties van respondenten geven de gemeente handvaten om de dienstverlening verder te verbeteren", legt de gemeente uit. De digitale dienstverlening krijgt een 8.

Gemeentebestuur

46 procent van de deelnemers zegt niet veel/niet weinig vertrouwen te hebben in de manier waarop de gemeente bestuurd wordt. 17 procent zet (heel) weinig vertrouwen te hebben. 37 procent is tevreden. De vraag 'Hoe waardeert u de wijze waarop uw gemeente inwoners betrekt en de samenwerking zoekt?' wordt gemiddeld met een 6,3 beoordeeld. In 2018 was dit een 6,2.

Aan het onderzoek deden 884 mensen mee. Dat betekent dat 2,63 procent van de inwoners meegedaan heeft.

Van de fijne leefomgeving maakt ook Bosrijk Ruighenrode gebruik, vertelt manager Tim Kollen aan Harm Seubring...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.