SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gemeente Rheden wil Brummen kleiner maken

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - Op dit moment worden de plannen ontwikkeld voor de realisatie van 24 van levensloopbestendige woningen en woningen voor starters op het terrein van het voormalige tuincentrum in Laag-Soeren. Een groot deel van de nieuwe en bestaande woningen in dit gebied ligt op de gemeentegrens tussen Rheden en Brummen. Beide gemeenten hebben het voornemen de gemeentegrens iets aan te passen vanwege de bouw van deze woningen.

Volgens de huidige plannen van projectontwikkelaar Van de Kolk staat een klein deel van de nieuwe en van de bestaande woningen geheel of gedeeltelijk op het grondgebied van de gemeente Brummen. Om verwarring te voorkomen en het de bewoners gemakkelijk te maken, is het de meest logische stap om alle bestaande en nieuwe woningen onder dezelfde gemeente te laten vallen. Dat betekent dat de gemeentegrens een klein beetje moet worden opgeschoven. Daarmee valt straks het hele gebied onder de gemeente Rheden.

Instemming nodig van beide gemeenteraden

De gemeenteraden van Brummen en Rheden moeten instemmen met deze grenscorrectie. Hiervoor dienen beide gemeenten begin juni een voorstel in voor de kaders bij beide gemeenteraden. Daarmee gaan beide colleges de procedures opstarten voor het aanpassen van het bestemmingsplan en grenscorrectie. Als de provincie instemt vindt de grenscorrectie op 1 januari 2023 plaats. Begin volgend jaar start de projectontwikkelaar met het ontwikkelen van de woningen. De bewoners van de bestaande woningen in het gebied zijn geïnformeerd over de grenscorrectie. Ook worden de inwoners van Laag-Soeren betrokken bij de ontwikkelingen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.