SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Musea weer open: 'betaal wat je het waard vindt'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Dit weekend mogen de musea na een half jaar weer open. En dat pakken ze allemaal groots aan. Bij sommige hoef je geen entreegeld te betalen, of mag je het bedrag zelf bepalen.

Meike Prollius van Musea Achterhoek: "Wat is het je waard om eindelijk weer naar het museum te kunnen? Na maanden niet de mogelijkheid te hebben gehad, wordt de hunkering naar kunst en cultuur steeds groter. Dan is het natuurlijk een ontzettend leuke stunt om je bezoekers de vrijheid te geven te betalen naar wat het ze waard is om weer een museum te kunnen bezoeken." Een aantal musea doet mee aan deze stunt. Andere verwelkomen hun bezoekers de eerste dagen met gratis entree of hebben een andere welkomstactie.

Museum Staal

Museum Staal in Almen gaat open met een expositie die hondenportretten van Rien Poortvliet bevat. "Begin april stond museum STAAL in de startblokken voor de opening van een nieuwe tentoonstelling, maar de deuren bleven gesloten", leggen ze uit.

Dit museum staat midden in het dorp Almen en ook in deze tentoonstelling speelt Almen een rol. "We laten de mooiste ommetjes in Almen en omgeving zien, door middel van foto’s van honden en hun baasje, allen vrijwilligers van het museum, gemaakt door Geert de Groot."

Lees verder onder de foto...

Museum Staal.

Musea Zutphen

Musea Zutphen opent met drie wisseltentoonstellingen. De extra verlengde tentoonstelling ‘Zilver voor Iedereen’ en de nieuwe tentoonstellingen ‘Anna Metz | Vertaalde werkelijkheid’ en ‘Mara van Laaren | Monologue Intérieur’. "Zilver en Zutphen horen bij elkaar. Zowel stad als museum zijn trots op het Zutphens zilver, met een geschiedenis die teruggaat tot de glorierijke Hanzetijd", vertelt het museum.

Vanuit de overheid is het vanaf 5 juni voor musea weer geoorloofd bezoekers te ontvangen. Een aantal Achterhoekse musea gaat echter pas open op de eerder aangekondigde datum van 9 juni. Het advies is om de openingstijden altijd te checken, bij sommige musea is reserveren ook verplicht.

Stedelijk Museum Zutphen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.