SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

D66 Brummen - Eerbeek stelt vragen over Apeldoorns Kanaal

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

EERBEEK - Ga samenwerken en zoek uit hoe de weg lang het Kanaal veiliger gemaakt kan worden. Dat was in het kort de boodschap die de gemeenteraad van Brummen op donderdag 18 maart 2021 unaniem gaf aan het Brummense college.

In de afgelopen periode heeft de tijd niet stilgestaan. Inmiddels is er door de raad van de gemeente Apeldoorn een motie aangenomen waarin het Apeldoorns college wordt gevraagd om de maximumsnelheid langs Kanaal Zuid/Apeldoornseweg zo snel mogelijk te verlagen naar 60 kilometer per uur. Reden voor de Brummense D66 fractie om nu schriftelijke vragen aan het college te stellen, met als doel duidelijkheid te krijgen over wat er allemaal moet gebeuren om het Brummense gedeelte van de weg langs het kanaal veiliger voor iedereen te maken. En of de verlaging van de maximumsnelheid tot 60 km per uur daar bij past.

Tijdens de Forumvergadering van de raad, afgelopen donderdag 20 mei, vertelde de wethouder na vragen van de D66 fractie dat het Brummens college nu overlegt met de raden van Rheden en Apeldoorn en met de Provincie. Wat daaruit gaat komen is nog afwachten. Maar dat er overlegd wordt is een stap in de goede richting, vindt D66 Brummen - Eerbeek.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.