SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Verslaggever Harm Seubring bij een anti-windmolens-spandoek.

Willen we nou wel of geen windmolens?

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - De windmolens in onze regio zijn vaak onderwerp van gesprek. Ze wekken groene energie op, maar zijn niet bepaald mooi en overlast-vrij. We zijn de straat op gegaan met de vraag: ben je voor of tegen windmolens?

Harm Seubring ging de straat op. Lees verder onder de video...

Een vrouw: "In de polder vind ik ze niet lelijk, langs een dijk. Het hangt heel erg van het landschap af." De windmolens wekken groene energie op. Een andere voorbijganger: "Ik ben voor groene energie. Maar het is ook een stukje horizonvervuiling."

Lawaai

Mensen die dichtbij windmolens wonen klagen over de overlast. Een man legt uit: "Ik ben er wel eens onderdoor gelopen. En het is een vreselijk lawaai. Lastig voor als je dichtbij woont." Een jongeman: "Ik heb er geen last van. Maar ik snap de mensen die dichtbij wonen wel. Daar zul je dan last van hebben."

In Zutphen staan op bedrijventerrein De Mars drie windturbines. Vier energiecoöperaties uit de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen hebben het plan om in de regio Stedendriehoek een windenergieproject te realiseren. Het plan was om in de gehele Cleantech Regio tientallen windreuzen te plaatsen. Uit een recent onderzoek is echter gebleken dat een aantal van vijftien windmolens realistischer is.

Actie

Er zijn dus plannen om meer windmolens te plaatsen in onze regio. Hiervoor wordt op verschillende plekken actie gevoerd. Zo zijn er langs de N346 spandoeken te vinden van tegenstanders. Ook in Eefde wordt al lange tijd actie gevoerd tegen de windmolens.

In de gemeente Brummen en Lochem zijn vooralsnog geen windmolens te vinden.

Anti-windmolen-uitingen in Eefde.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.