SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De locatie waar De Beekdelle gevestigd is.

Coronauitbraak bij zorglocatie voor dementerenden in Warnsveld

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

WARNSVELD - Bij een afdeling van Sensire in Warnsveld is corona uitgebroken. Elf bewoners en acht medewerkers van afdeling De Beekdelle zijn besmet geraakt met het virus.

De Beekdelle zit in zorgcomplex Den Bouw en is speciaal voor mensen met dementie. Ondanks voorzorgsmaatregelen is hert virus toch binnengekomen en heeft zich flink verspreid. Nadat de eerste besmetting werd vastgesteld, is iedereen direct preventief getest en in quarantaine geplaatst.

Wekelijkse test

Twee besmette bewoners zijn opgenomen in het Zorghotel Achterhoek, een centrale locatie voor de regio. Alle bewoners en medewerkers worden wekelijks getest om te kijken of het virus zich verder heeft verspreid. Sensire maakte de uitbraak pas openbaar nadat het om veel besmettingen bleek te gaan. Dit omdat ze de privacy willen waarborgen, aldus de zorginstelling.

Uit de testen is gebleken dat elf bewoners en acht medewerkers het virus hebben opgelopen. Niet alle besmette personen hebben ook coronaklachten. "Het is een verdrietige en zware tijd voor onze bewoners, hun naasten en de betrokken collega’s. Ik ben trots op mijn team. Samen zetten wij met elkaar de schouders eronder om onze bewoners goed te verzorgen en de lange dagen enigszins dragelijk te maken", vertelt regieverpleegkundige Wijnie Nieboer.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.