SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

'Gemeente moet ondernemers financieel helpen'

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Als het aan de gemeenteraadsfractie Kies Lokaal Zutphen Warnsveld ligt gaat de gemeente Zutphen ondernemers helpen. Ze zijn van mening dat de portefeuille getrokken moet worden om zo te helpen.

Ze halen aan dat Zutphen veel tijd, moeite en geld gestoken heeft in het promoten van de stad. "Om dit niet voor niets te laten zijn is het best wel iets waard om als gemeente nu de ondernemers financieel tegemoet te komen', luidt hun toelichting.

Afgelopen zomer hielp de gemeente een groep ondernemers al door de terrassen uit te bereiden en de precario belasting niet te innen. Kies Lokaal Zutphen Warnsveld: "Maar er zijn ook bedrijven die er afgelopen zomer geen voordeel bij hebben gehad, die geen uitbreiding konden doen."

Stil in de stad

Door het sluiten van de detailhandel is het stil in de Zutphense binnenstad. "Wij zijn dus van mening dat de gemeente een deel van het geld dat vanuit het Rijk is gekomen mag gaan besteden om de ondernemers die nu worden getroffen door verplichte sluiting tegemoet te komen. Nu dus ondersteuning voor alle ondernemers die door de verplichte sluiting worden getroffen."

Om dit plan op tafel te krijgen heeft de fractie een motie ingediend. Ze vragen daarin of de gemeente de ondernemers tegemoed wil komen in de gemeentelijke kosten die doorberekend worden. Ook vragen ze om het kwijtschelden of teruggeven van leges en belastingen.

Het coronavirus kost Zutphen miljoenen, maar dat krijgen ze wel terug, legt wethouder Harry Matser uit...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.