SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brandweer haalt persoon uit brandende zorginstelling in Eefde

EEFDE - De brandweer heeft woensdag aan het eind van de middag een persoon uit een brandende woning gehaald. Er was brand ontstaan in een woning van locatie 't Mastler van zorginstelling Trajectum.

Al snel werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar middelbrand, omdat er nog iemand in de woning zou zijn. Vier eenheden van de brandweer werden daarom ingezet. Al gauw wisten brandweerlieden de persoon uit de woning te halen. Het slachtoffer is met inhalatieproblemen door de rook meegenomen naar het ziekenhuis.

Traumahelikopter

De verwondingen van de persoon die nog in de woning was tijdens de brand zijn onbekend. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen om hulp te verlenen. Enkele zorgmedewerkers hebben rook ingeademd tijdens een reddingspoging. Deze personen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Wat er precies in brand stond is niet bekend. Wel heeft de brandweer het vuur klein kunnen houden en was het snel onder controle. Desondanks is er veel schade ontstaan aan de woning en naastgelegen woningen. De brandweer heeft de ruimtes geventileerd en kijkt of en wanneer de overige cliënten van de zorginstelling weer terug kunnen naar hun woning. Op de locatie van Trajectum aan de Meijerinkstraat wonen cliënten met gedragsproblemen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.