SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Aantal positief geteste personen neemt weer fors toe in de regio

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

REGIO - Het aantal mensen dat positief getest is op het coronavirus is deze week weer flink toegenomen. Per dag komen er tussen de acht en vijftien besmettingen bij in Zutphen, in Brummen gaat het minder hard. Deze week had een totale stijging van 73 besmettingen in de gemeenten.

Vrijdag lag het aantal besmettingen in Zutphen op 1027, Brummen tikt daarbij de 388 aan. Beide gemeenten zijn ongeveer in veertien weken verdubbeld. Terwijl begin oktober het aantal besmettingen nog veel minder hard toe nam, en er nog pieken en dalende cijfers waren, is er nu weer sprake van forse toename in de regio.

Mondkapjesplicht

Nu de mondkapjesplicht geldt, moet het nog blijken of dit daadwerkelijk verschil gaat maken, maar de aantallen blijven tot nu toe oplopen. Ook over de feestdagen liggen er nog twijfels bij het kabinet, zo zou het best kunnen dat je met een mondkapje de feestdagen door zou moeten.

Ook is nog onduidelijk hoeveel mensen je tijdens de feestdagen thuis mag ontvangen. Hier volgt binnenkort een besluit van het kabinet over.

Sinds deze week is het verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.