SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het ziet er binnen nu vervallen uit.

Nieuwe eigenaren voor Concordia melden zich: 'De biertap gaat weer open'

BRUMMEN - De Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman hebben grote plannen met het Condorcia-pand in het centrum van Brummen. De heren zijn, in overleg met de gemeente Brummen, aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een toekomstbestendig Concordia. De horeca bestemming zal in elk geval worden gehandhaafd.

Sinds het faillissement van Concordia, eind 2018, was eigenaar Grolsch met verschillende partijen in gesprek, waarbij zowel naar een huurder als een koper werd gezocht. Even leek er een koper te zijn, horecazaak De Vroolijke Frans, maar die besloten later toch een streep door het plan te zetten.

"Dat de horeca functie van Concordia wordt gehandhaafd staat buiten kijf. In welke hoedanigheid dit is zal na uitvoerige studie moeten blijken", leggen ze uit. Verschillende opties liggen op tafel, zoals eventueel nieuwbouwplannen ter plaatse van de kegelbaan, of een restaurantfunctie in de feestzaal.

Biertap weer open

"Er is nog een lange weg te gaan, dus de komende tijd zal Concordia wellicht in de huidige vorm worden voortgezet; zodra de corona crisis achter de rug gaat mogelijk de biertap weer draaien." De eigenaren zijn nog op zoek naar een uitbater.

Eigenaar Grolsch zegt dat de verkoop nog niet definitief is. En dat zij er pas uitspraken over willen doen in de media als dit wel het geval is.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.