SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Pinautomaat verdwijnt alsnog uit Brummen: 'er wordt te weinig gepind'

BRUMMEN - De pinautomaat van de Rabobank, vlakbij de Dekamarkt in Brummen, gaat binnenkort alsnog verdwijnen. In eerste instantie zou de pinbox worden vervangen door Geldmaat, waar ook gepind zou kunnen worden. Echter blijkt dit toch niet het geval.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat er te weinig transacties gedaan worden bij de pinbox. Kotom: er wordt te weinig gepind. Het zou daardoor een te dure investering worden om er een Geldmaat voor terug te plaatsen. Daarom heeft de bank besloten de pinautomaat definitief weg te halen. Pinnen kan inmiddels al niet meer.

'Geen gemis'

Hoewel meerdere inwoners de afgelopen tijd al kritisch reageerden, ligt het volgens de bank toch echt aan hunzelf. "Voor de inwoners is het spijtig dat de automaat verdwijnt, maar als ze het echt zo erg zouden missen waren er wel meer transacties gedaan", aldus een woordvoerder.

Inwoners uit Brummen zullen voortaan ergens anders moeten pinnen. Zoals bij de de boekenwinkel op het Marktplein of bij de supermarkt verderop. Echter kan dit alleen tijdens de openingstijden van de desbetreffende winkels.

Steeds meer pinautomaten verdwijnen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.