SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense biosupermarkt draait veel meer omzet: 'Mensen letten beter op hun voeding'

ZUTPHEN - De coronacrisis is voor veel ondernemers een pittige kluif. Maar Odin, de biologische supermarkt in Zutphen, heeft juist veel meer omzet gedraaid.

Sinds de pandemie om zich heen grijpt is de omzet van de winkel een kwart hoger dan normaal. Uit hun cijfers blijkt dat er nieuwe klanten bijgekomen zijn, maar dat mensen ook meer geld uitgeven.

De drukke supermarktketens vermijden en gezonder eten: de redenen voor de hogere omzet lopen uiteen. Bedrijfsleider Daniel Opdam: "We merken dat mensen in deze tijd meer op hun voeding letten en meer vers eten. Verder hebben we een ruime winkel waar mensen op hun gemak boodschappen kunnen doen. Dat ervaren veel mensen in deze tijd als prettig."

Toegankelijkheid

De supermarkt kreeg onlangs nog een prijs voor hun groente- en fruitafdeling. Ook kregen ze het toegankelijkheidskeurmerk van LokaalGelderland, omdat ze goed toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking.

De groei is ook terug te zien in het ledensysteem wat ze gebruiken. Dit jaar hebben ze er 126 leden, alleen al uit Zutphen, bijgekregen. "Dit jaar hebben we een flinke stijging in ons totale aantal leden in Nederland gezien. We zijn door de 11.000 leden gegaan."

Kan iedereen duurzaam leven? LGLD-journalisten Jelle Seubring en Jesse Sprikkelman beantwoorden die vraag...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.