Door corona geen Sint-Maarten: scholen bedenken alternatieven

Door corona geen Sint-Maarten: scholen bedenken alternatieven

  •  Jaarlijkse kindertraditie
  •  11 november 2020
  •  

Het is Sint-Maarten: Een jaarlijkse traditie waarbij kinderen zingend langs de deur mogen gaan om wat snoep te scoren. Maar dat kan echter dit jaar door corona niet.

Corona gooit nog steeds roeit in het jaar wat het misschien wel minder verstandig maakt om langs de deuren te gaan. Voor kinderen een grote teleurstelling, schoolreisjes gingen immers dit jaar ook al niet door, en nu ook nog eens geen Sint-Maarten.

Zoveel andere mogelijkheden

Sint-Maarten dit jaar overslaan is volgens Ceciel Wolfkamp, directeur van Vrije school de Zonnenwende geen optie, er zijn namelijk nog zoveel andere mogelijkheden om toch het feest te kunnen vieren.

"Morgen zingen we op school Sint-Maarten liedjes met de kinderen, versieren we hun uitgeholde knollen, lezen we Sint-Maarten verhalen, tekenen we mandelaars en nog zo veel meer", aldus Wolfkamp.

Geen Sint-Maarten

"Daarbij maken we ook lampionnetjes, zodat de kinderen thuis toch nog een beetje Sint-Maarten kunnen lopen. Kinderen kunnen op deze manier toch een klein beetje echt Sint-Maarten vieren. ''Zelfs bij de kleuters lezen wij het verhaal voor en zingen we liedjes", vertelt Wolfkamp enthousiast verder.

Andere basisscholen in Zutphen kozen ervoor om dit jaar niet aan Sint-Maarten te doen. Overigens adviseert de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland dit jaar geen Sint-Maarten te vieren. De gemeente Zutphen deelt ook dit advies.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.