SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De donderdagmarkt in Zutphen (niet de BioAkker-kraam).

Klanten boycotten groenteboer BioAkker: 'Die man gaat ver over de grens'

ZUTPHEN - De Zutphense groenteboer Jan van Arragon heeft geen goede sier gemaakt bij zijn klanten. Hij staat wekelijks op de warenmarkt met zijn kraam BioAkker, maar een deel van zijn klanten zal voorlopig een kraam verder gaan.

Van Arragon kwam begin deze week in het nieuws omdat hij een shirt in zijn kraam heeft hangen met de tekst 'Stop De Lockdown' erop. De burgemeester gaf aan hier niet blij mee te zijn. Een deel van zijn klanten schaart zich achter de burgemeester en gaan naar een andere groenteboer toe.

"Hij heeft zijn punt duidelijk gemaakt en wil dus blijkbaar alleen nog maar dat complotgekkies broccoli bij hem komen kopen. Dat is helemaal helder, ik ga dus wel naar een andere kraam", laat Warnsvelder André in een reactie op het nieuwsartikel weten. Zutphenaar Ciska sluit zich daarbij aan: "Ik ga naar een andere biologische groenteboer. Deze man is een gevaar voor de samenleving."

Bak klachten

Ook tientallen andere klanten lieten een soortgelijk geluid horen. "Die man gaat ver over de grens", laat Brummenaar Mia weten die zegt dat ze vaste klant was. "Ik had veel sympathie voor deze lokale onderneming. Maar dit slaat alles. 

Dat Van Arragon klanten verliest lijkt hij niet erg te vinden. "In het delen van mijn mening ben ik nooit gehinderd. Ik ben me bewust van de krachten die verwijdering tussen mensen willen veroorzaken, zoals angst en de chaos", legt hij uit. Op andere vragen wil hij niet reageren.

Mensen die complottheorieën verkondigen zijn al lange tijd onderwerp van gesprek. Ze zijn van mening dat het coronavirus niet bestaat of dat het misbruikt wordt door de overheid. Burgemeester Annemieke Vermeulen vind het "heel jammer dat het nodig wordt geacht om deze uitingen op de markt te delen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.