Zorgpersoneel GGNet krijgt eigen corona-teststraat in Warnsveld
De bewegwijzering is al geplaatst.

Zorgpersoneel GGNet krijgt eigen corona-teststraat in Warnsveld

Zorgpersoneel van GGNet uit Warnsveld heeft vanaf maandag de mogelijkheid om te testen op corona. Op het GGNet-terrein in Warnsveld komt een speciale drive-thru route, om zo door de teststraat te gaan. De bewegwijzering is al geplaatst.

De GGD Noord- en Oost-Gelderland hoopt hiermee het voor het zorgpersoneel eerder mogelijk te maken om in de eigen regio te laten testen. Anders moet men enkele tientallen kilometers reizen, wat niet altijd eenvoudig mogelijk is. Zorgmedewerkers in deze tijd zijn nog belangrijker dan normaal en krijgen daarom voorrang. Andere mensen moeten daarom wachten. Zorgmedewerkers werken eenmaal dagelijks met kwetsbare mensen wat het risco op besmetting vergroot. 

Oplopende wachttijden

Per regio, en dus teststraat, verschilt de wachttijd. Vaak wordt dan ook de haalbare 48 uur niet gered. Dat is echt te lang, stelt de GGD. Zeker voor het zorgpersoneel die dagelijks met meerdere mensen in aanraking komt. De teststraat in Warnsveld is vooralsnog alleen voor zorgpersoneel.

Of het binnenkort ook mogelijk is voor anderen om zich te laten testen is nog maar even afwachten. Tot deze tijd is het alleen bedoeld voor zorgmedewerkers van GGNet zelf. Er moeten genoeg testen beschikbaar zijn om af te kunnen nemen en personeel van de GGD om dit uit te voeren. GGD Noord- en Oost-Gelderland hoopt in zo kort mogelijke tijd dat de teststraat ook voor andere mensen open kan.

]

Zo werkt een coronatest...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.