Gaat er een streep door de Zutphense Sinterklaasintocht?

Gaat er een streep door de Zutphense Sinterklaasintocht?

Dansende pieten met strooigoed, sinterklaas met Ozosnel en zijn staf reizen ieder jaar stad en land af, een groot en vanouds kinderfeest dat elk jaar gevierd wordt in december. Het sinterklaasfeest komt steeds dichterbij, maar het zal een heel ander feest dan voorgaande jaren worden. 

"Door corona kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat ons sinterklaasintocht dit jaar niet door gaat. Anderhalve meter afstand houden lijkt me echt onmogelijk", benadrukt organisator John Peter Murray. We kunnen dus wel zeggen dat de corona-pandemie roet in het eten gooit. 

Wel wordt er volop gewerkt aan alternatieven, zo wil de Zutphense organisatie een filmpje gaan maken. De club die het normaliter organiseert heeft geen alleenrecht op het feest. Dus wanneer de veiligheidsregio besluit dat alle intochten door kunnen gaan, mag een andere partij het in Zutphen organiseren.

Nog geen besluit

De Veiligheidsregio heeft nog geen besluit genomen. Woordvoerder Heidi Otten: "In onze veiligheidsregio zijn de Sinterklaas-intochten uiteraard onderwerp van gesprek. Er is nog geen besluit over genomen. Dit verwachten we eind volgende week."

Ook in andere gemeenten zoals Brummen en Lochem is het nog afwachten of het feest doorgaat. Enkele andere veiligheidsregio's in ons land hebben al besloten dat de intochten niet door kunnen gaan. In sommige gemeenten worden andere opties gedacht. Zo wordt in Almelo de Sint rondgereden in een wagen, zonder te stoppen. Kinderen kunnen het vanuit hun huis of langs de weg aanschouwen. 

De live-uitzending van de intocht van vorig jaar, nog voor de pandemie...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.