SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brand in woonzorgcentrum Zutphen; brandweer schaalt groot op

ZUTPHEN - Bij woon-zorgcentrum St. Elisabeth aan Geweldigershoek is vrijdagochtend brand uitgebroken. Er kwam zwarte rook uit één van de appartementen aan de kant van de Isendoornstraat. De brandweer heeft snel groot opgeschaald.

Lees verder onder de video...

Ter plaatse bleek het redelijk mee te vallen. Wat er precies in brand heeft gestaan is nog niet duidelijk. Het vuur was in ieder geval snel onder controle. Meerdere eenheden van de brandweer zijn aanwezig vanwege het grote risico. "De bewoners van dit complex zijn mogelijk minder zelfredzaam. Om ze te kunnen ondersteunen wilde we meerdere eenheden ter plaatse hebben", legt Thomas van Dijk, Officier van Dienst Brandweer, uit. 

Ontruiming

In het complex zijn ouderen gehuisvest. Een aantal appartementen is ontruimd en zo'n tien bewoners zijn opgevangen in een centrale ruimte. Niemand is gewond geraakt. Wel hebben veel bewoners last van duizeligheid. Waarschijnlijk door de rook.

Het is niet duidelijk of alle bewoners terug kunnen naar hun woning. De brandweer heeft de verdieping waar de brand heeft gewoed geventileerd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.