SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Annelies de Jonge en burgemeester Annemieke Vermeulen aan de koffie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Horecaondernemers in Zutphen gaan strenger gecontroleerd worden op coronaregels

ZUTPHEN - Ondernemers hebben het gevoel dat de boa's alleen de straat op gaan in de late uurtjes, om dan de coronaregels te handhaven. Het alcoholgebruik is hiervan de oorzaak, meldt de burgemeester. Maar de bedoeling is wel dat ook horeca-gelegenheden strenger aangepakt gaan worden. 

In een eerder artikel op deze nieuwswebsite vertelde cocktailbar-eigenaar Anton Menkveld dat hij merkt dat vooral de horeca die tot laat open is de dupe wordt van de strenge regels. Remy Koppel, eigenaar van café Camelot, merkt dit ook. Zijn zaak is overdag open als horeca maar gaan ook tot in de late uurtjes door. "Het klopt dat er vooral in de avond uren wordt gecontroleerd", legt hij uit. 

"Onze boa’s controleren breed. Ze draaien reguliere diensten en controleren dan op alles: op corona, afval, venstertijden, parkeren enz. Daarnaast hebben de boa’s in het weekend wisselend een extra dienst. Dit is op wisselende tijden: overdag, ’s avonds maar ook regelmatig in de late uurtjes.", legt burgemeester Annemieke Vermeulen uit. "We kiezen er bewust voor om ook ’s avonds laat te controleren, omdat we merken dat mensen door alcohol losser worden en zich dan minder goed aan de regels houden."

Vermeulen gaat verder: "Daarnaast speelt mee dat met het mooie weer iedereen buiten was op de terrassen. De coronacontroles overdag waren daardoor ook veelal buiten. Als de boa’s in een extra dienst laat controleren, gebeurt dat vooral binnen en dat valt veel meer op."

Strenger

De plannen zijn wel om de horeca wat strenger aan te gaan pakken. Daar zijn ze zelfs al langzaam mee begonnen. "We controleren op dit moment al expliciet in de horeca, omdat we gemerkt hebben dat het op sommige plekken veel te druk was en men zich niet aan de 1,5-meter-afspraak hield." 

Sinds 1 juni zijn de terrassen weer open...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.