Brummen kan vele meldingen over graffiti en zwerfvuil niet aan

Brummen kan vele meldingen over graffiti en zwerfvuil niet aan

Brummen introduceerde in 2018 vol trots een meldingensysteem genaamd Fixi. Wie zwerfafval, een kapotte lantaarnpaal of een losse stoeptegel ziet kan dit melden. Echter gebeurt dit zoveel dat de gemeente achterloopt op schema. 

Verschillende lezers van dit nieuwsplatform lieten weten dat het systeem "niet werkt", omdat er niks met de melding gedaan wordt. Het lijkt iets genuanceerder te liggen, maar het kan inderdaad eventjes duren. Ze lijken het dus een klein beetje onderschat te hebben. 

Gemeente-woordvoerder Gert-Jan van Dijk geeft aan dat het bekend is dat, door de toename van het aantal meldingen, ze achterlopen met de afhandeling. "Dit heeft naar onze inzicht meerdere oorzaken. Het veelvuldige en succesvolle gebruik van Fixi door onze inwoners is er zeker één van. Er wordt uitstekend gebruik gemaakt van Fixi en we proberen daar zoveel als mogelijk rekening met te houden om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid meldingen tijdig worden afgehandeld."

Thuiswerkers

Ook sinds de corona-pandemie de gemeente bezighoudt zijn er meer meldingen binnengekomen. "Dit omdat veel inwoners thuiswerken en frequenter een rondje in de wijk maken. Extra ogen en dus ook signalen vanuit de wijk." Om de achterstand in te halen hebben ze extra mankracht ingezet. "We verwachten binnen één a twee weken de achterstand te hebben ingelopen", beklemtoont Van Dijk. 

In de gemeente heerst bij sommige het idee dat de gemeente het buitengebied, en alles wat ook wat verder rijden is, links laat liggen. Maar dat is volgens de zegsman niet het geval. "De screening die wel altijd gemaakt wordt, is de spoedeisendheid. Als een onveilige of urgente situatie wordt gemeld via Fixi, dan wordt deze altijd zo spoedig mogelijk opgepakt."

Ruim 300 meldingen per maand

Veel inwoners weten de app te vinden. Voor 2020 staat de teller inmiddels op 2.420 meldingen over een periode van zo'n 8 maanden. Dat is dus gemiddeld 305 meldingen per maand.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.