SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Boze asielzoekers weten nog dit jaar meer over hun verblijfsvergunning, aldus het ministerie

ZUTPHEN - De boze asielzoekers, die dinsdag gedemonstreerd hebben bij het AZC in Zutphen, zullen snel meer weten over hun (mogelijke) verblijfsvergunning. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) meldt dat ze druk bezig zijn alle achterstanden weg te werken. 

Ze bevestigen dat er nog wat achterstanden zijn en dat die mogelijk toebehoren bij de vluchtelingen die dinsdag van zich lieten horen. "Er is een speciale Task force opgericht om alles weg te werken. En dat zal dit jaar allemaal nog gebeuren", legt Steffart Buijs uit namens het Ministerie van Justitie en Veiligheid (waar het IND onder valt). 

"We merken dat er frustraties zijn bij wat bewoners over dat er achterstanden zijn. Maar het kost veel tijd om alle aanvragen afgehandeld te krijgen", aldus de zegsman. Echter heeft de demonstratie van dinsdag weinig nut gehad, want "er valt niks meer aan te doen dan er nu gebeurt. We werken keihard om achterstanden weg te werken." Ook bij andere AZC's in het land zijn al verschillende soortgelijke acties gehouden. 

Inhaalslag

De asielzoekers zijn, al voor de demonstratie, op de hoogte gesteld over het ultimatum van einde 2020. Alle aanvragen die voor april dit ingediend zijn worden dit jaar nog weggewerkt, tijdens de inhaalslag. Alle aanvragen die na die tijd ingediend zijn worden direct via de normale weg behandeld. 

Eén van de AZC-bewoners over de actie...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.