SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Tokkies, die komen verhaal halen bij Zutphense politiebureau, hard aangepakt door agenten

ZUTPHEN - Veel geschreeuw, tokkies die gaaf proberen te doen, wapenstokken, pepperspray en minimaal één aanhouding. Het was een drukte van belang bij het politiebureau in Zutphen. 

Een groep, ronduit asociale, mensen hebben verhaal geprobeerd te halen bij het bureau aan de Houtwal, in de binnenstad van Zutphen. Met een groep van ongeveer vijftien personen stonden ze op straat stampij te maken. Op beelden is te zien dat ze de politie flink uitdagen. Een man roept tegen een agent dat hij graag met de wapenstok geslagen wil worden. "Gewoon om te voelen", schreeuwt hij stoer. 

De menigte loopt zichtbaar de agenten uit te lokken. De dienders hielden ze op afstand met behulp van pepperspray. Een man en vrouw kregen dat in hun ogen. De vrouw zou naar verluidt in de zeventig zijn, maar had op haar oude dag nog wel een opvallende grote mond richting de ordebewakers.  

Daarna sloeg de rest van de groep op de vlucht. De politie verzocht ze vanaf het begin al om weg te gaan, mede omdat ze de doorgaande weg blokkeerden. "De eerste die mij klapt, mijn achtergrond je gaat weten dan", aldus de filmer richting een agent die hem vraagt weg te gaan. Wat hij precies bedoelde weet niemand. Eén iemand is aangehouden. 

Bommetje

De groep, veelal familie van elkaar, kwamen naar verluidt naar het politiebureau om verhaal te halen over een incident in Almen. De politie moest daar ingrijpen bij het zwembad. Melanie Jasmine vertelt op social media dat haar broertje (die een nierziekte heeft) "aangehouden en zwaar mishandeld is" door de politie. Dit omdat hij bommetjes deed in het bad, wat volgens de huisregels niet mag. 

De politie heeft bij dat zwembad twee mannen aangehouden, waarvan bij één een nekklem toegepast moet worden. Volgens getuigen waren de jongens niet alleen bommetjes aan het doen, maar zorgde ze voor veel meer overlast. Iets wat aannemelijk is, want voor een paar bommetjes komt de politie niet ter plaatse en gebruiken ze al helemaal geen nekklem.

Beelden van het gedoe bij het politiebureau...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.