Verwarde vrouw gooit huisraad uit het raam; GGZ wil haar niet opnemen

Verwarde vrouw gooit huisraad uit het raam; GGZ wil haar niet opnemen

Een verwarde vrouw heeft zaterdagnacht een groot deel van haar huisraad naar beneden gegooid. Dit gebeurde aan de Polsbroek in het centrum van Zutphen. 

Al haar spullen werden, door de opgeroepen politie, teruggevonden in de struiken onder haar raam. Bij verwarde personen schakelt de politie GGZ (Geestelijke gezondheidszorg) in, maar die beoordeelde dat ze niet opgenomen hoefde te worden. 

Agent Yilmaz Uluçay reageert vol verbazing. "Wij zijn geen deskundigen, maar ik vind het soms onbegrijpelijk. Ik kan dit niet uitleggen aan de omwonenden die hier ontzettend veel overlast van ondervinden", beklemtoont hij. Medebewoners van de flat hebben door dit incident een onrustige nacht gehad. 

Boze buur

De politie liet haar thuis achter, maar moest al snel weer die kant op rijden. Een buurtbewoner viel de vrouw aan omdat buren klaar waren met de overlast. Opnieuw nam de politie contact op met de GGZ. Nu wilde ze haar wel meenemen. "Eindelijk eventjes rust voor de omwonenden. Hopelijk komt het goed met de vrouw", aldus Uluçay. 

Lees verder onder de foto...

 | Yilmaz Ulucay

De politie is vele uren bezig geweest met het incident. De kritiek die de lokale politie hiermee uit op GGZ is niet nieuw. Landelijk is er vaker kritiek op het beleid, omdat ze het te vaak in handen zouden laten van de politie. Een paar jaar geleden riep politiechef Erik Akerboom al op tot meer psychologische hulp in wijken. Volgens hem moest de agent geen hulpverlener worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.