SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Remco Feith (fotobewerking).
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Binnenstadsmanager: 'Stationsstraat moet echt aangepakt worden maar dat lukt dit jaar niet meer'

Het aanpakken van de Stationsstraat in Zutphen is uitgesteld tot volgend jaar. Er moet een hoop veranderen om het een mooie entree van Zutphen te maken, meldt binnenstadsmanager Remco Feith. 

In TafelPraat vertelde Feith eind vorig jaar dat in 2020 de straat aangepast moet worden, omdat het geen visitekaartje is voor Zutphen. Wie met de trein of bus komt moet door de straat om in de binnenstad te komen. "De Stationsstraat heeft aandacht nodig. Vanwege de functie (entree) en vanwege de impuls die het nu moet hebben ter voorkoming van verdere achteruitgang", legt Feith uit. 

Toch zal dat niet dit jaar gebeuren. "Ik had graag gezien dat de Stationsstraat dit jaar aangepakt zou worden. Voorbereidingen daarvoor vinden ook wel plaats, maar geld is de ontbrekende schakel en gelukkig lijkt dit nu goed te komen." Hij baalt dat het dit jaar niet gaat lukken, maar gaat uit van volgend jaar. 

Zoals deze nieuwswebsite eerder al meldde zijn er weer volop criminele activiteiten gaande in de straat. In 2018 was dit ook al het geval. Feith vertrouwt erop dat de instanties, zoals gemeente en politie, hierop ingrijpen. Blij is hij er niet mee: "Ik vind dat de omstandigheden van de Stationsstraat verbeterd moet worden ter voorkoming van achteruitgang."

Gastvrijheid

Een deel van de winkels die daar zitten zijn niet echt een visitekaartje voor de stad. Het zijn louche telefoonzaken die geen gastvrijheid uitstralen. Feith: "Ik ben ervan overtuigd dat een ingreep in de openbare ruimte en de bestaande samenwerking tussen ondernemers en pandeigenaren gaat leiden tot een verbeterde entree van de stad en die ook economisch gaat renderen. Dus geen leegstand, enkel commerciële activiteiten die passen bij dit gebied en groei van bestaande sterke merken die hier nu al zitten."

Remco Feith over de Stationsstraat in TafelPraat...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.