SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense ondernemer wil theater Hanzehof toekomstbestendig gaan maken

ZUTPHEN - Er liggen plannen op tafel om een nieuwe koers te gaan varen met theater De Hanzehof. Hierbij wordt een lokale ondernemer betrokken, staat in een mail die aan lokale partners van het theater verstuurd is. 

De gemeente Zutphen wil samen met het bestuur van Stichting Hanzehof het theater toekomstbestendig maken. "Het is van groot belang dat er op korte termijn keuzes gemaakt worden", staat in de mail. Er is een Zutphense ondernemer die samen met landelijke partners, de gemeente en het theaterbestuur een nieuwe koers in wil gaan zetten. Wie die ondernemer is is niet duidelijk. 

De ondernemer zal de komende tijd zijn plannen verder gaan uitwerken. Hij zal deze plannen in september aan de gemeenteraad gaan presenteren. Mogelijk behoort het opzetten van een poppodium tot één van de plannen. 

Geldproblemen

De Hanzehof heeft het al een lange tijd lastig. Er zijn geldproblemen en het gebouw is aan het verouderen. Ook is een volledige financiering, door de gemeente, van alle benodigde investeringen niet haalbaar. Daarom wordt er gezocht naar toekomstplannen, zodat het theater in leven kan blijven. 

Lokale politici over de toekomst van het theater...

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.