SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De Polbeek in Zutphen.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Bezoek voorlopig nog niet welkom bij woonzorgcentrum De Polbeek

ZUTPHEN - Inwoners van woonzorgcentrum De Polbeek in Zutphen mogen voorlopig nog geen bezoek ontvangen. Dit komt omdat er een nieuwe coronabesmetting (covid-19) geconstateerd is in het gebouw. 

Inwoners zijn geïnformeerd over het feit dat ze nog even geen bezoek mogen ontvangen. In eerste instantie zou dit wel mogen, maar de besmetting heeft roet in het eten gegooid. "Er is teleurstelling onder de inwoners, maar wel begrip. Het is niet anders", legt Richard uit Zutphen uit. Zijn moeder, die hij al weken alleen maar ziet via een videoverbinding, zit in het woonzorgcentrum. 

Lockdown

Alle inwoners moeten nu zo'n drie weken in lockdown, is de inwoners verteld. Daarna wordt gekeken of er alsnog bezoek toegelaten kan worden. De GGD doet een contactonderzoek om te kijken of achterhaal dan worden waar de besmetting vandaan komt. Daarna wordt gekeken hoe lang het slot er echt op moet blijven zitten. 

Onlangs heeft het kabinet besloten dat verzorgingstehuizen langzaam weer wat meer bezoek mogen ontvangen. Maar voor de Zutphenaren die in het ronde gebouw wonen is het nog even geduld hebben. 

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.