SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Hotels in Zutphen betalen geen belasting voor overnachtende zorgmedewerkers

ZUTPHEN - Hotels in de gemeente Zutphen hoeven tijdelijk geen toeristenbelasting te betalen voor gasten die in de zorg werken. Dat heeft de gemeente Zutphen besloten.

Zorgmedewerkers maken deze periode veel uren, en kiezen daarom soms om in een hotel te slapen. Een hotel in Zutphen biedt daarom haar kamers aan tegen de prijs voor de schoonmaak. Echter moest er tot nu toe wel toeristenbelasting worden betaald.

Advertentie

De gemeente heeft nu besloten dat dat in die gevallen niet hoeft. "Daarmee komen wij hoteleigenaren en zorgverleners tegemoet", aldus de burgemeester en wethouders. De financiële gevolgen voor de gemeente zijn beperkt, omdat het slechts om een klein aantal gaat.

Andere maatregelen

Landelijk zijn er veel maatregelen om lokale ondernemers tegmoet te komen. Maar ook lokaal worden er acties ondernomen. Eerder besloot de gemeente al dat ondernemers uitstel kunnen aanvragen voor de gemeentelijke belastingen en hoeven organisaties die een pand van de gemeente huren even niet te betalen.

Daarnaast is er een speciale regeling gemaakt voor een ondernemer die in het verleden geld heeft geleend van de gemeente en dit nog terug moest betalen. Die heeft uitstel van betaling gekregen in verband met de gevolgen van de coronacrisis.


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.