SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Burgemeesters gaan beter handhaven op corona-maatregelen, evenementen langer verboden

  •  Maatregelen aangescherpt
  •   23 maart 2020 - 19:20
  •  

REGIO - Burgemeesters moeten beter gaan handhaven of de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) nageleefd worden. Dat heeft minister Fred Grapperhaus bekend gemaakt in een persconferentie maandagavond. Ook zijn alle evenementen tot 1 juni verboden. 

Burgemeesters kunnen bijvoorbeeld specifieke locaties gaan sluiten voor publiek. Het gaat om locaties zoals parken en campings. Alle evenementen en samenkomsten blijven tot 1 juni verboden. Er geldt geen ondergrens meer voor het aantal personen. Gemeenten gaan hier ook (nog meer) op handhaven. Er komen bovendien boetes, oplopend tot 400 euro voor bugers, voor wie zich niet aan de regels houdt.

Advertentie

De burgemeesters in de regio kunnen ook een verbod op groepsvorming invoeren. Dit verbod geldt dan wanneer mensen de 1,5-meter-regel niet naleven. Kinderen vallen hier niet onder. 

Winkels blijven open 

De detailhandel mag open blijven. Wel moeten ze zich aan een deurbeleid houden. Mensen moeten op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen blijven. Als winkels zich niet aan de 

De detailhandel gaf eerder aan niet dicht te willen. Lees verder onder de video...

Markten gaan door

Markten mogen vooralsnog doorgaan, omdat het een rol in de voedselketen heeft. Burgemeesters en marktmeesters moeten kijken of de anderhalve meter afstand tussen mensen gewaarborgd kan worden. Als dit niet kan kunnen ze de markten niet door laten gaan. 

Marktkooplui gaven eerder aan door te willen gaan. Lees verder onder de video... 

Er zijn nog meer maatregelen genomen. Zo moet het hele gezin thuisblijven wanneer één iemand in huis koorts heeft. En kapperszaken mogen niet meer open tot en met maandag 16 april. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.