SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Winst ForFarmers gekelderd mede door stikstofproblematiek

  •  Meer omzet gemaakt
  •   16 maart 2020
  •  Verscheen eerder bij

LOCHEM - ForFarmers heeft in 2019 een kleine elf miljoen ton veevoer verkocht. De omzet steeg tot zo’n 2,5 miljard euro. De winst kelderde echter en kwam uit 17,7 miljoen. Dat is meer dan een halvering ten opzichte van 2018.

De oorzaak van de winstdaling moet worden gezocht in de prijs van grondstoffen en tegenvallen resultaten in het Verenigd Koninkrijk, waar de Lochemse veevoerreus de laatste jaren veel bedrijven overnam.

Tubulent

Ben Volker, voorzitter van het Bestuur van Coöperatie FromFarmers U.A.: “2019 was een turbulent jaar, zowel voor onze leden als voor ForFarmers. We merken dat onze sector steeds meer onder het politieke vergrootglas ligt. Samenwerken aan een duurzame veehouderij is meer dan ooit nodig. We vinden het dan ook een goede ontwikkeling dat het Landbouw Collectief de discussies met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid voert.”

Stikstof

Volker vervolgt: “De insteek om oplossingen te zoeken voor reductie van stikstofuitstoot via onder meer het voerspoor past in de Total Feed aanpak van ForFarmers. We waarderen het advies en de innovatieve concepten van ForFarmers die ons in staat stellen een optimale bedrijfsvoering op onze eigen bedrijven te realiseren. De impact van de ongunstige inkooppositie bij ForFarmers in de eerste helft van het jaar drukte op het resultaat, en dus ook op het geconsolideerde resultaat van FromFarmers.”

Stappen gezet

ForFarmers heeft inmiddels stappen gezet in de inkoopprocedure om te kans op herhaling te verkleinen. “Gelukkig waren de resultaten in het tweede halfjaar weer beter”, zo stelt Volker vast.

De verwachtingen voor dit jaar worden getemperd door de voortschrijdende stikstofdiscussie en de dreiging van dierziekten.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.