SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen laat ondanks corona-maatregelen markt gewoon doorgaan

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De warenmarkt van de gemeente Zutphen is gewoon doorgegaan zaterdagochtend. Dit terwijl de Veiligheidsregio de noodverordening afgegeven heeft wat betreft evenementen, door het coronavirus (COVID-19). 

Evenementen die meer dan honderd personen aantrekken mogen niet georganiseerd worden. Maar "de markten gaan door, ook sluiten we geen winkelstraten af. Dit is namelijk in de open lucht. Het gaat hier niet om een grote groep mensen in een afgesloten ruimte of dichtbij elkaar. Ook is voldoende mogelijkheid om afstand te houden. De marktmeester zal wel opletten op protocollen, zo worden er geen schaaltjes meer neergezet met producten om te proeven", legt een woordvoerder van de gemeente uit. 

Noodverordening

Of de warenmarkt binnen de noodverordening van de Veiligheidsregio valt is discutabel. Het is lastig te meten of er op de markt meer dan honderd mensen tegelijk lopen. Maar die kans mag wel aanwezig geacht worden. Waarom de gemeente het advies van het kabinet en de noodverordening reageert willen ze niet zeggen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.