SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Politie treed hard op na geweld tegen agenten

REGIO - De politie trekt een duidelijke grens als het gaat om geweld tegen agenten. Dat zegt teamchef Michel Beekhuis in het LokaalGelderland-programma Tafelpraat. Er worden onder meer gebiedsverboden ingezet, als straf voor geweld tegen de politie.

Beekhuis: "Het is een ingrijpende maatregel. Maar hiermee zeggen we wel: dit is een grens, gedrag wat we niet accepteren als maatschappij, en dit is de straf die erbij hoort." Een gebiedsverbod is een bestuurlijke maatregel die wordt opgelegd door de burgemeester. Daarom is er veel overleg tussen de burgemeester en instanties. "Met je handen blijf je van onze collega's af, daar zit de grens. Je ziet het echter ook steeds vaker tegen buschauffeurs en zelfs docenten voor de klas. Je moet gewoon van iedereen afblijven."

TafelPraat is de rondreizende talkshow van LokaalGelderland. Presentator Jesse Sprikkelman gaat op verschillende plekken in gesprek met de meest uiteenlopende mensen. TafelPraat is de plek voor een goed gesprek, maar ook voor een gezellig gesprek op bijvoorbeeld een evenement.
Bekijk hier fragmenten en uitzendingen van TafelPraat

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.